Tervetuloa Nordterm 2017 -tapahtumaan ensi kesänä

Terminologia-alan pohjoismainen yhteistyöjärjestö Nordterm järjestää joka toinen vuosi Nordterm-päivät, jotka ovat avoinna kaikille terminologiasta ja sanastotyöstä kiinnostuneille. Nordterm 2017 -tapahtuma järjestetään Norjan Kongsbergissä 12.–15. kesäkuuta 2017. Tapahtuman teema on Hvem er brukerne av terminologiske ressurser – og hvordan når vi ut til dem?

Nordterm-päivien ohjelmaan kuuluu perinteiseen tapaan terminologian kurssi ja työpaja, seminaari, retki ja juhlapäivällinen sekä Nordterm-yleiskokous. Maanantaina tapahtuma alkaa terminologian peruskurssilla ja terminologeille suunnatulla sanastotyön työpajalla. Nordterm-seminaari on tiistaista torstaihin. Lisäksi tiistai-iltana on ohjelmassa retki ja juhlapäivällinen sekä keskiviikkona päivällä Nordterm-yleiskokous.

Nordterm 2017 järjestetään Kongsbergissä, joka sijaitsee reilut 80 kilometriä Oslosta länteen. Nordterm-päivien tapahtumapaikkana toimii Quality Hotel Grand Kongsberg. Oslo-Gardermoenin lentoasemalta on suora junayhteys Kongsbergiin noin kerran tunnissa, ja junamatka kestää vajaat kaksi tuntia.

Seminaariin toivotaan 20–25 minuutin pituisia esitelmiä. Esitelmän pitämisestä kiinnostuneita pyydetään jättämään abstrakti 1. maaliskuuta 2017 mennessä. Tarkempia ohjeita on alempana tällä sivulla.

Nordterm on pohjoismaisten terminologiaorganisaatioiden yhteistyöjärjestö, joka järjestää Nordterm-tapahtuman joka toinen vuosi kaikille terminologiasta ja sanastotyöstä kiinnostuneille. Vuonna 2017 tapahtuman järjestelyistä vastaa Norjan Kielineuvosto. Lisää tietoa on tapahtuman verkkosivustolla: www.nordterm2017.no


Esitelmäkutsu

Seminaariin toivotaan 20–25 minuutin pituisia esitelmiä. Esitelmän pitämisestä kiinnostuneita pyydetään jättämään abstrakti 1. maaliskuuta 2017 mennessä.

Abstraktin tulee olla

 • noin puoli A4-sivua pitkä (n. 1500 merkkiä)
 • kirjoitettu ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi (suomen- ja islanninkielisiin abstrakteihin tulee liittää myös ruotsin-, norjan- tai tanskankielinen versio)


Abstraktin lisäksi samassa tiedostossa tulee olla seuraavat tiedot:

 • esitelmän pitäjän nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
 • organisaatio, jota esitelmän pitäjä edustaa
 • esitelmän pitäjän titteli ja mahdolliset muut olennaiset tiedot


Abstrakti lähetetään osoitteeseen nordterm2017@sprakradet.no Word-tiedostona, joka on nimetty seuraavan mallin mukaan: SUKUNIMI_abstract_Nordterm2017.docx. Abstraktin hyväksymisestä tiedotetaan viimeistään 1. maaliskuuta 2017.

Seminaarin esitelmät kootaan julkaisuksi, jota varten esitelmän pitäjiä pyydetään toimittamaan esitelmään perustuva artikkeli viimeistään 1. lokakuuta 2017. Mikäli artikkelia ei toimiteta määräaikaan mennessä, seminaarijulkaisussa julkaistaan esitelmän abstrakti.


Tärkeitä päivämääriä 2017

abstraktit jätettävä viimeistään 15.2.
abstraktien hyväksymisestä ilmoitetaan viimeistään 1.3.
alennushintainen hotellimajoitus varattava viimeistään 7.4.
viimeinen ilmoittautumispäivä tapahtumaan 2.5.
seminaariesityksiin perustuvat artikkelit on jätettävä viimeistään 1.10.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.