Pääkirjoitus: Uudistunut verkkolehti

Katri Seppälä

Tämä on uudistuneen verkko-Terminfon ensimmäinen numero. Uuden käyttöliittymän kehittäminen aloitettiin viime syksynä, ja työ jatkuu edelleen, joten otamme mielellämme vastaan palautetta käyttöliittymän toimivuudesta.

Tällainen käyttöliittymä on pääpiirteissään:

Lehden etusivulla näkyvät johdannot lehden viimeisimmän numeron artikkeleihin. Johdannon lopussa näkyvästä lue lisää -linkistä pääsee lukemaan koko artikkelin. Kokonaisen artikkelin lopussa on linkki lehden seuraavaan artikkelin sekä mahdollisuus palata selailtavan numeron etusivulle. Usein mukana on myös tietoa artikkelin kirjoittajasta.

Etusivulta pääsee tarkastelemaan myös vanhempia artikkeleita. Oikeasta laidasta löytyvät linkit neljään uusimpaan numeroon ja yläreunan arkisto-linkistä pääsee selailemaan kaikkien verkkolehtenä ilmestyneiden numeroiden (1/2010 alkaen) sisällysluetteloja ja siirtymään varsinaisiin artikkeleihin. Hakuja on mahdollista tehdä sivun oikeassa laidassa näkyvän hakutoiminnon avulla. Haku kohdistuu verkkolehden sivustolla julkaistuun materiaaliin – sekä otsikoihin että artikkeliteksteihin kokonaisuudessaan. Voit hakea myös henkilön nimellä, jolloin haku kohdistuu kaikkiin artikkeleihin, joissa kyseinen henkilö on kirjoittajana tai jossa hänet on mainittu.

Jotta voisimme entistä paremmin kerätä palautetta lehden sisällöstä, jokaiseen uusimman lehden artikkeliin on lisätty kommentointimahdollisuus, joka näkyy sekä johdannon että kokonaisen artikkelin lopussa lisää uusi kommentti -linkkinä. Myös artikkeleiden jakaminen on entistä helpompaa, koska ne ovat kaikkien vapaasti luettavissa ja jokaiseen artikkeliin on liitetty jakamista helpottava linkki Facebook-, Google+-, LinkedIn- ja Twitter-palveluihin.

Vaikka kaikki tutut vakiopalstat eivät ole mukana enää jokaisessa numerossa, säilyvät lehdessä käsiteltävät aiheet pitkälti entisen kaltaisina. Tässäkin numerossa käsitellään tuttuun tapaan sanastoprojekteja, termikysymyksiä ja alan kirjallisuutta. Lehteen ei enää tule säännöllisesti artikkeleiden englanninkielisiä lyhennelmiä, mutta artikkeleita julkaistaan suomen lisäksi esimerkiksi pohjoismaisilla kielillä ja englanniksi.

Kerro mielipiteesi verkko-Terminfosta. Yhteystiedot palautteen antamista varten löytyvät ota yhteyttä -linkin kautta.