Lisää sisältöä Terminfon verkkosivustolla

Terminfon lukijoille on nyt tarjolla entistäkin enemmän luettavaa: julkaisimme Terminfon sivustolla kaikki vuosina 1996–2009 ilmestyneiden lehden numeroiden englanninkieliset tiivistelmät.

Ensimmäinen verkko-Terminfo ilmestyi vuoden 2010 alussa, mutta jo vuodesta 1996 alkaen aina vuoden 2014 loppuun paperilehden numeroiden lopussa julkaistut tiivistelmät olivat luettavissa Sanastokeskuksen omalla verkkosivustolla. Nyt olemme saaneet koottua kaiken verkossa julkaistun Terminfon aineiston liki kahdenkymmenen vuoden ajalta tänne lehden omille verkkosivuille. Toivomme, että te lukijatkin innostutte selailemaan arkistoja. Pitkään Terminfoa lukeneille luvassa on varmasti monia muistoja, uudemmat lukijat taas voivat ilahtua aiheista, joista eivät ole ennen kuulleet.

Englanninkielisiin tiivistelmiin löytää verkkolehden arkiston kautta. Kunkin lehden numerosta on entiseen tapaan annettu ensin alkuperäiskieliset otsikot ja kirjoittajan nimi ja niiden alapuolella linkki oikeaan kohtaan tiivistelmässä. Etusivun hakutoiminto etsii hakutuloksia myös tiivistelmäarkistosta, joten esimerkiksi henkilön nimellä hakiessa löytyvät sekä kaikki kokonaiset artikkelit että kaikki tiivistelmät, joissa kyseinen nimi on mainittu.

Mikäli jonkin lehtijutun tiivistelmä kiinnostaa niin paljon, että tuntuisi mukavalta lukea alkuperäinenkin teksti, voi Terminfon vanhoja numeroita tiedustella osoitteesta terminfo@tsk.fi